Carpaccio van Menny

carpaccio_Tekengebied 1

Zin in een fris en makkelijk voorgerecht? Probeer deze lekkere courgette carpaccio met feta!

 

Ingrediënten (3 personen)

Feta:

  • 100 gram feta, uitgelekt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • snuf zout & peper

Dressing:

  • 10 blaadjes basilicum
  • handje verse peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 klein teentje knoflook
  • scheutje agave of maple syrup
  • zout & peper

Courgette carpaccio:

  • 1 grote courgette
  • handje pijnboompitten, geroosterd
  • handje granaatappelpitjes

 

Bereidingswijze

Deze carpaccio van courgette is een heerlijk voorjaarsgerecht wat enorm makkelijk te maken is. Serveer het als amuse, voorgerecht of bijgerecht.

  1. Verkruimel de feta met je handen en mix met het citroensap, azijn, oregano, zout en peper. Zet aan de kant. (Des te langer het kan marineren, des te beter de smaak)
  2. Mix de dressing ingrediënten in een blender of keukenmachine.
  3. Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de courgette (in de breedte) in 2 grote stukken en kook deze 2 minuten. Giet af.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitjes voor een paar minuten in een droge koekenpan.
  5. Snijd de courgette in hele dunne plakjes. Leg ze op een groot bord of verdeel ze over meerdere borden.
  6. Mix de courgette met de dressing en voeg de gemarineerde feta toe.

Garneer de courgette carpaccio met de geroosterde pijnboompitjes en granaatappelpitjes.

 

Reacties op dit bericht