De 7 zomertips voor zzp'ers

De zomertijd is aangebroken, voor vele zzp’ers tijd om even te ontspannen, de accu op te laden en vooruit te kijken. Dit gebeurt zowel thuis als op je vakantieadres. De kamer van koophandel geeft je graag 7 zomertips mee.

1.In iedere andere omgeving valt er wat te leren van andere ondernemers. Iedereen kan jouw verrassen met een andere visie of missie. Bijzonder maar waar, ook in je vakantieperiode thuis of in een ander land kun je heel veel leren.

2. Ben je van plan om op reis te gaan? Doe dit altijd veilig met een reis- en annuleringsverzekering, zo kun je onbezorgd genieten van de vakantie. Houdt hier wel je zakelijke risico’s in de gaten.

3. Wil je een souvenirs mee nemen van je vakantieadres? Of ben je helemaal verliefd geworden op de wijn van die streek? Check voor dat je weer naar Nederland vertrekt altijd even welke goederen en souvenirs je mee mag nemen.

4. Opgeruimd staat netjes. Wist je dat de wetgever daar ook zo over denkt? De bedrijfsadministratie en alles wat daarbij hoort, moet zeker 7 jaar worden bewaard. Maar daarna moet je het eigenlijk opruimen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt specifieke eisen aan het bewaren van persoonsgegevens.

5. Ben je van plan om op vakantie te gaan? Zorg dat je klanten op te hoogte zijn dat je even niet aanwezig bent, dit kan via het antwoordapparaat en de out-of-office melding. Maar eventueel ook met een vervanger of partner, samenwerking kan helpen de klant tevreden te houden tijdens afwezigheid en bied jou ook een rustige vakantie. Daarnaast kunnen samenwerkingen veel andere mooie dingen opleveren zoals opdrachten die je liever niet in je eentje aangaat.

6. Bij ontspanning komen de beste ondernemersvragen op. Blijf er niet mee rondlopen maar stel ze. Ook in de zomerperiode is de kamer van koophandel bereikbaar.

7. Maar denk eraan, geniet. Geniet van het vrij zijn, geniet van de vakantiebestemming en geniet van je reisgenoten. Niet alleen de kamer van koophandel maar ook Standby thuiszorg wenst u een mooie zomer en een ondernemend jaar toe!

Bron: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/