Het eerste Skillslab op locatie bij Standby thuiszorg

Gisteren (13 mei 2019) was het zover. Het eerste mobiele Skillslab op locatie bij Standby thuiszorg in Boxtel in het teken van de Dag van de Verpleging. Alle ingeschreven Verzorgenden IG en Verpleegkundigen kregen de kans om hun voorbehouden handelingen te laten testen door de experts van Ambinex.

Het mobiele Skillslab van Ambinex houdt iedereen bekwaam

Het mobiele Skillslab van Ambinex stond de gehele dag voor de deur bij Standby thuiszorg. In dit busjes zaten alle spullen om de handelingen te kunnen testen bij de zorgverleners. Naalden, katheters, een pop om op te oefenen en nog veel meer. De bus werd leeggehaald en de eerste groep kon aan de slag met het toetsen van de handelingen.

De groep werd gesplitst op basis van niveau en zo kon iedereen in een kleine groep aan de slag met verschillende handelingen. Alles kon uitgebreid geoefend worden en ook nieuwe technieken en wijzigingen in de protocollen werden hierin meegenomen. De zorgverleners waren erg tevreden.

Aansluitend aan de eerste ronde van het Skillslab was er een gezamenlijke lunch georganiseerd. Zo kon iedereen even napraten over het Skillslab en kon de nieuwe groep alvast ingefluisterd worden over wat er allemaal te gebeuren stond.

Ook de tweede groep heeft uitgebreid de handelingen laten toetsen. De reacties waren wederom positief. Binnenkort zullen alle zorgverleners die hebben deelgenomen te horen krijgen of zij het Skillslab succesvol hebben doorlopen.

Gaan we het Skillslab vaker naar ons toe halen?

Het is natuurlijk een goede vraag of wij dit vaker gaan organiseren. Standby thuiszorg streeft ernaar vaker dit soort trainingen te organiseren. Wellicht ook voor onze zorgverleners van niveau 1, 2 en 3. Hierover zullen wij iedereen op de hoogte houden.

placeholder_200x200