Handelingen bijscholen op kantoor bij Standby Zorg

Op dinsdag 2 juli was Ambinex weer op bezoek bij Standby Zorg. Ditmaal om onze zorgverleners van niveau 1 t/m 3 bij te scholen. De zorgverleners waren na de eerste 10 minuten al enthousiast over de training en ook de trainers zelf waren helemaal fan van de zorgverleners die aanwezig waren.

De dag begon meteen druk. De laatste spullen klaarzetten en de planning doorlopen. Om half 9 was de eerste zorgverlener binnen voor de training en waren de eerste koppen koffie al achter de rug. De groep druppelde langzaam binnen waardoor er meteen om 9:00u gestart kon worden met de handelingsdag. Er werd getest hoe schoon ieders handen waren en of iedereen goed op de hoogte is van hoe je je handen moet wassen voordat je bepaalde handelingen verricht. Het was even schrikken om te zien hoeveel bacteriën er nu dagelijks op de handen zitten, maar de groep had het handen wassen al goed onder de knie. Er werden goede tips gegeven ter aanvulling van de kennis die er al was.

Delia Sevink

Fantastische leerzame ochtend. Echt een aanrader.

Verschillende handelingen verdeeld over de dag

Er zijn nog verschillende andere onderwerpen die in de ochtend aan bod kwamen. Zo is er gekeken naar hoe je steunkousen kunt aantrekken door middel van de Doff’N Donner, is er gekeken naar de correcte manier om ogen te druppelen en is er ingegaan op het juist zalven van de huid. Ook is er wat theorie behandeld over het ‘niet pluis gevoel’ en hoe een hypo en een hyper werken bij iemand met diabetes.

Margriet Nuyens

Geweldige dag en enthousiaste trainers. Voor herhaling vatbaar.

De zorgverleners waren enthousiast over de training

Aan het eind van de ochtendtraining was er een gezamenlijke lunch voor groep 1 en 2 samen met alle medewerkers van Standby Zorg. Verschillende quotes van de eerste groep werden al gedeeld. Zo vertelde Helen van Dam hoe leerzaam en ook gezellig ze de training vond. “Het is lastig kort uit te leggen, maar alles wat je verteld wordt kan meteen in de praktijk worden geoefend. Zo worden gelijk de onzekerheden weggehaald en kun je direct alle onzekerheden wegnemen.” Ook Judith Kwakernaak gaf aan dat de training echt een aanrader is voor andere teamleden.

Na de lunch kon groep 2 aan de slag. Dit waren de zorgverleners van niveau 2+ en 3. Zij hebben dezelfde onderwerpen behandeld als de groep in de ochtend, maar hebben natuurlijk wat verdere verdieping gekregen. Er is gekeken naar onder andere medicinaal zalven, medicinaal ogen druppen en blaasspoelen met blaasvloeistof.

Marja van Mook

Fantastisch! Enorm leerzame dag.

Nog meer bijscholen op de Skillsdagen

De dag was een groot succes. Om deze reden organiseren we binnenkort weer 2 dagen samen met Ambinex waarop onze zorgverleners hun handelingen kunnen laten testen en bijscholen. Op 24 oktober organiseren wij een dag speciaal voor de zorgverleners van niveau 1 en 2. Hierbij wordt ingegaan op alle veelvoorkomende handelingen in de zorgvragen van Standby Zorg. Dit gaat weer een stapje verder dan de training van 2 juli. Op 7 november organiseren wij een training in de ochtend voor niveau 2+ en 3 en in de middag voor niveau verzorgende IG of hoger. Wil jij je hiervoor aanmelden? Dat kan via onderstaande knop.

placeholder_200x200