Jongeren moeten meer weten over dementie

Onlangs lazen wij een opmerkelijk artikel over de zorg voor dementerende mensen. Laat dat nu onze specialiteit zijn:
“Jongeren zouden meer moeten weten van dementie. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) geeft ze daarom een grotere rol in de campagne 'Dementievrienden', die in 2016 van start gaat.”

Van Rijn streeft naar een dementievriendelijke samenleving waarin bijvoorbeeld medewerkers in de supermarkt sneller herkennen wat er aan de hand is als iemand het in de winkel even niet meer weet. Ook jongeren kunnen daar een rol in hebben, denkt de bewindsman. "Wie op jonge leeftijd een realistisch beeld krijgt van dementie, neemt dat de rest van z'n leven mee."

Van Rijn haakt hiermee in op het advies van de werkgroep 'Vanuit dementie bekeken' dat woensdag uitkwam. Volgens de werkgroep moet de maatschappelijke beeldvorming rond dementie veranderen. "Mensen zijn niet dement, mensen hebben dementie. En mensen met dementie hebben mogelijkheden, daar moet de omgeving zich van bewust worden", aldus de organisatie.

Toenemen
In Nederland hebben naar schatting 260.000 mensen dementie. Omdat het aantal ouderen toeneemt zal dat aantal in 2050 volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn opgelopen tot zeker 400.000.

De kans op dementie neemt toe als iemand ouder wordt. Het kabinet trok eerder al ruim 32 miljoen euro uit voor wetenschappelijk onderzoek naar deze dodelijke hersenaandoening.”

Bron: www.nu.nl
Door: ANP

Standby thuiszorg is gespecialiseerd in dementie zorg en wij begrijpen als geen ander hoe zwaar het voor de cliënt, maar ook zeker voor de mantelzorger kan zijn. Wij zijn er voor u beiden en kunnen u directe zorg en ondersteuning aanbieden op ieder moment van de dag, wanneer u daar behoefte aan heeft. Wij werken niet met vaste routes, zijn erg flexibel door ons grote team van zelfstandige zorgverleners en hebben privacy en herkenbaarheid van vaste ‘gezichten’ hoog in het vaandel staan. Daarom werken wij altijd met kleine zorgteams, zodat uw geliefde zicht geborgen voelt en langer thuis kan blijven wonen omdat hij liefdevol wordt verzorgt met echte aandacht. De kosten voor deze op maat zorg zijn niet eens duurder dan in een hospice; het zorgkantoor vergoed de zorg en ook hierin adviseren we u graag.

We komen graag met u in gesprek om uw vragen en angsten voor het inleveren van privacy bij u weg te nemen. Bel gerust geheel vrijblijvend voor meer informatie of een huisbezoek.

placeholder_200x200