Maissoep van Robin

img_055838_1600x560_JPG

Als je op zoek bent naar een simpel en lekker voorgerecht, dan is dit soepje daar perfect geschikt voor! Deze maissoep is zoet, maar heeft toch een pittige bite door de toegevoegde sambal. 

 

Keukenspullen

  • Staafmixer

 

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 preien
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 600 gram mais in blik
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml groentebouillontabletten
  • 15 gram verse koriander

 

Bereidingswijze

  1. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit de prei samen met de sambal oelak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de mais, kokosmelk en hete groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat op hoog vuur 3 min. doorkoken.
  2. Snijd de koriander grof, houd een paar takjes achter voor garnering. Neem de pan van het vuur, voeg de gesneden koriander toe en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Verdeel over de borden en garneer met de achtergehouden koriander. Breng eventueel op smaak met zout.
 

Reacties op dit bericht