Mooi mens Corry Pollemans

Misjel, jij hebt dit "stokje" aan mij doorgegeven. Mijn dank voor je positieve waardering.

Ik ben Corry Pollemans, ik werk al heel lang als verpleegkundige maar ik heb mij pas op mijn 65ste verjaardag in laten schrijven als ZZP'er onder de naam Pollemans Verpleegkundige.

Het was bij de Kamer van Koophandel wel even op kijken want dat maakten ze niet zo vaak  mee. Ondertussen werk ik met heel veel plezier al bijna 9 jaar als ZZP'er.

Op deze manier werken vind ik geweldig. Ik kan op een manier werken die recht doet aan de zorgvrager. De wensen van hem of haar staan daarin voor mij centraal en niet de organisatie of het ritme van een afdeling. Ik heb tien jaar verpleegkunde les gegeven waarin ik deze elementen steeds heb benadrukt maar ik weet ook uit eigen ervaring dat het werken in instellingen en ziekenhuizen zich niet zo gemakkelijk laat veranderen. Nu kan ik het invullen zoals ik het vaak aan leerlingen heb "gepreekt".

Ik heb veel ervaring opgedaan in de terminale zorg, zorg voor dementerenden en de zorg voor cliënten met neurologisch aandoeningen.

Samenvattend: met de verpleeghuis zorg heb ik de grootste affiniteit.

Voor Standby werk ik nu enkele jaren met heel veel voldoening en tevredenheid. Wat het hier zo fijn maakt is dat er veel diverse hulpvragen zijn, dat de zorg coördinatoren mee zoeken naar wat bij mij past en wat ik graag doe. Maar het allerfijnste is dat er nooit druk wordt gezet als je een vraag niet positief kunt beantwoorden. Dat geeft mij ruimte en een gevoel dat je gehoord wordt. Ook de ruimte om mee te denken is een groot goed bij Standby.

Ik heb hier alle zorg vormen gedaan: 24 uurs zorg, actieve en passieve nachtzorg, kort lopende zorgen en palliatieve zorg.

Wat ik belangrijk vind in het werk zoals ik het nu invul is dat in een team dezelfde professionele zorg voor een cliënt wordt neergezet, dat je van elkaar kunt leren en vooral met elkaar kunt lachen.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Ik geef graag het "stokje" door aan het team van zorg coördinatoren. Zij zoeken/vragen en bellen met altijd een opgewekte stem en eindeloos geduld om een zorgvraag rond te krijgen.

 

Reacties op dit bericht