Mooi mens Tonny Oggel

Wat een eer om mooi mens genoemd te worden. En ik ben gewoon mezelf. Ik ben… vrouw, mama en  oma van 6 geweldige kleinkinderen. Ik werk al jaren in de zorg en ben begonnen als tandartsassistente. Vervolgens ben ik mama geworden voor 3 kids, ben ik verhuisd en heb ik 15 jaar in verpleeghuis gewerkt. Helaas toen ik 65 jaar werd, was ik niet meer inzetbaar geacht voor het verpleeghuis en werd ik naar huis gestuurd.

Ik vond mezelf nog niet rijp om achter de geraniums te gaan zitten, dus ben ik bij Standby begonnen als Zzper’. Geweldig! Dit had ik eerder moeten doen. Ik heb tijd voor mijn cliënten. Ik heb tijd om ze een stukje aandacht te geven en ik heb tijd om de zorg te bieden die ik ze graag zou willen geven. Natuurlijk zijn er momenten waar ik moeite mee heb. Bijvoorbeeld het zien van achteruitgang, maar dan ook weer dankbaar dat ik mijn steentje nog kan bijdragen. Samen met een team collega’s die daar op dezelfde manier in staan als jij.

Zelf rijd ik geen auto dus ik ga altijd naar mijn cliënten toe op de fiets. Wel met ondersteuning. Als dit geen optie is ga ik met de trein. Ik heb ook een tijdje een fiets op het station in Vught gehad.

De kleinkinderen vallen te pas en te onpas binnen als hun papa en mama er even tussenuit moeten. Mijn jongste zoon woont aan de andere kant van de aardbol, in Nieuw Zeeland. Mijn man en ik zijn ondertussen wereldreizigers en hopen binnenkort weer die kant op te gaan. Verder hou ik van koken, haken lezen en gewoon lekker bezig zijn. Rijd zelf geen auto dus doe alles lekker op de fiets.

Wat betreft het stokje….. Ik realiseerde me dat ik in de jaren dat ik werk bij Standby vaak samen met Sandra Bummel bij cliënten heb gewerkt. Zij is een fijne collega waar je altijd op kunt rekenen. Ik geef daarom graag het stokje voor de Mooi Mens campagne aan haar door.

placeholder_200x200