Voorstellen Mariska van Oers

Mariska_Tekengebied 1Mariska van Oers - Relatiebeheerder

Vertel Mariska! Hoe ben jij twee jaar geleden terecht gekomen bij Standby thuiszorg?

Ik was met veel plezier werkzaam als coördinator van een team in de intramurale zorg in Eindhoven binnen de ouderenzorg. De combinatie "zorgen voor" en "regelen met" vond ik erg leuk. Omdat door allerlei bezuinigingen de laag van coördinatoren/teamleiders er tussen uitgehaald werd, kwam mijn functie te vervallen. Ik ging op zoek of er iets leuks op de arbeidsmarkt was waar ik toch het “regelen met" terug kon vinden.

Ik zag de vacature van cliëntmanager binnen Standby thuiszorg op een vacaturewebsite en deze maakte mij direct enthousiast. Na mijn motivatiebrief en een heel leuk gesprek met Menny aan de telefoon werd ik aangenomen, waar ik tot op heden nog heel erg blij mee ben 😀.

Wat maakt jouw werk zo leuk om te doen?

Als cliëntmanager was ik bezig met plannen, maar ook met contacten onderhouden met de cliënten en zorgverleners. Dit vond ik een hele mooie combinatie, omdat ik veel zaken mocht regelen, zoals de roosters maken (samen met de zorgverleners), maar ook de contacten met de zorgvragers, waardoor ik toch indirect met de zorg verbonden bleef.

Ons team is erg gegroeid sinds ik ruim 2 jaar geleden hier kwam werken. Nu ben ik sinds één jaar relatiebeheerder en plan ik af en toe nog wel mee, maar ik ben nu veel meer bezig met de zorginhoudelijke zaken. En dat is wat goed bij mij past. Zorgen dat de zorg goed loopt, opvolging geven aan vragen vanuit de zorgverleners, maar ook de contacten met andere disciplines onderhouden.

 

En zou je nog wat willen vertellen over jezelf?

Ik ben 55 jaar en woon in Boxtel, samen met mijn man en onze kat. Onze volwassen dochter en zoon wonen al geruime tijd zelfstandig met hun gezinnen. Ik houd erg van reizen, wat nu helaas wordt belemmerd door het coronavirus, dus hopen maar dat dit weer snel kan.

Ik ben al ruim 20 jaar werkzaam binnen de zorg en werken in de zorg verveelt nooit. Ook houd ik van koken en natuurlijk het opeten daarvan 👩‍🍳.

 

Is er verder nog iets wat je met ons wilt delen? Tips of leuke weetjes?

Tips, zie het leven als een geschenk en dat je aan deze kant van onze wereldbol geboren bent. Voel de rijkdom en geluk die je hebt als je gezond bent en gezond mag blijven. Ik ben een blij en gelukkig persoon en hoop dit nog lang te mogen voelen.

 

Dat hopen wij ook Mariska! Fijn dat wij je nóg beter hebben mogen leren kennen door middel van dit korte interview.

Keep up the good work!

placeholder_200x200