Wereldgezondheidsdag: Toegankelijkheid van gezondheidszorg

Zondag 7 april 2019 is het wereldgezondheidsdag. Een speciale dag om extra aandacht te geven aan gezondheid en ziektes over de hele wereld. Deze dag is een initiatief van de World Health Organization (WHO). Het thema van 2019 voor de Wereldgezondheidsdag is de toegankelijkheid van gezondheidszorg.

Toegankelijkheid van zorg over de hele wereld

Zoals u misschien al wel weet, mogen wij erg blij zijn met hoe de zorg geregeld is hier in Nederland. Iedereen heeft recht op zorg en ziektes als AIDS zijn hier goed onder controle met goede medicatie. Dit is niet vanzelfsprekend. Dit is iets waar de World Health Organization op wil focussen tijdens de Wereldgezondheidsdag.

Hoe zit het met de toegankelijkheid van zorg in Nederland?

In Nederland is iedereen verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Hierdoor is het mogelijk om het recht op zorg ten alle tijden te kunnen waarborgen. Dit maakt de zorg in Nederland erg toegankelijk. Zorg is echter heel breed. In eerste instantie denken we natuurlijk aan zorg in het ziekenhuis, zoals een operatie. Maar ook thuiszorg is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van zorg.

Toegankelijkheid van thuiszorg

Het is erg toegankelijk om gebruik te maken van thuiszorg, maar er zijn tal van verschillende mogelijkheden. Er is de thuiszorg uit de route, maar ook particuliere thuiszorgorganisaties of organisaties zoals Standby thuiszorg kunnen zorg aan huis leveren. Het is erg afhankelijk van de zorgbehoefte waar u als cliënt het beste terecht kunt. Daarnaast is er dan nog de uitdaging binnen welk tijdsbestek deze thuiszorg geregeld kan worden. Dit is ook weer per organisatie verschillend.

Hoe toegankelijk is thuiszorg via Standby thuiszorg?

Standby thuiszorg kan thuiszorg bieden door heel Nederland voor mensen die zorg nodig hebben voor 2 uur per dag of meer. Ook thuiszorg voor 24 uur per dag is hierin een mogelijkheid. Standby thuiszorg onderscheidt zich door de snelle manier van organiseren. Wij kunnen zorgvragen in veel gevallen binnen 24 tot 48 uur opstarten. Hierdoor heeft u als cliënt snel duidelijkheid over de mogelijkheden en is er direct zorg beschikbaar wanneer u het nodig heeft.

Bent u op zoek naar thuiszorg en wilt u weten hoe toegankelijk het werkelijk is? Neem dan contact met ons op via info@standbythuiszorg.nl of door te bellen naar 0411 688 399. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar.

placeholder_200x200