Workshop hulpmiddelen

Deze week is het de week van zorg en welzijn en dit jaar is het thema: "Maak kennis met kunde". Om bij dit thema aan te kunnen sluiten hebben wij met Standby thuiszorg een tweetal workshops georganiseerd over hulpmiddelen. Op 12 maart in Boxtel en op 14 maart in Oss. In dit artikel lees je hoe het was.

Beide dagen stond het Standby team vanaf 13:00 uur klaar om alles op de locaties in orde te maken. Goodiebags naar binnen dragen, stoelen klaarzetten en drankjes afstemmen met de locatie. Medicura kwam ook langzaam binnen druppelen met alle benodigde materialen. Tilliften, steunkousen en glijzeilen waren verzameld en werden klaar gelegd voor de workshop hulpmiddelen.

Vanaf 13:45 uur kwamen de eerste zorgverleners aan op de locatie. Iedereen was enthousiast en blij dat ze hierbij aanwezig konden zijn. Het was soms wel zoeken naar de juiste locatie, maar uiteindelijk heeft iedereen het kunnen vinden.

Rond 14:00 uur kon de workshop hulpmiddelen worden afgetrapt. De passieve- en actieve tillift zijn uitgelegd en er is uitgebreid ingegaan op hoe je dit hulpmiddel het beste kunt gebruiken én daarbij ‘goed voor je eigen lichaam’ kunt blijven zorgen. De hulpmiddelen moeten er namelijk voor zorgen dat het voor de zorgverlener en de zorgvrager makkelijker wordt. Nadat er uitgebreid op de tilliften is ingegaan, zijn er verschillende hulpmiddelen getoond, zoals voor het aandoen van steunkousen en het glijzeil. Na afloop van de workshop konden verschillende hulpmiddelen nog uitgeprobeerd worden.

Het was mooi om deze workshop in samenwerking met Medicura te kunnen organiseren. We hebben van onze zorgverleners goede feedback ontvangen en hebben dit zelfs al mee kunnen nemen naar de workshop in Oss. We streven ernaar meerdere workshops te organiseren komend jaar, dus houd je mailbox in de gaten.

Dankjewel allemaal voor jullie aanwezigheid en willen jullie foto’s terugkijken van de workshop hulpmiddelen? Kijk dan op onze Facebook pagina.

placeholder_200x200