Zorgverlener in beeld - Joan van der Zee

Deze week hebben we een interview gedaan met een van onze zorgverleners, namelijk Joan van der Zee. Zij is intussen ruim 15 jaar actief als zzp’er en geniet er nog steeds volop van. In 2010 kwam Joan al bij Standby thuiszorg in het systeem te staan, maar vanaf de overname van het CIT in 2014 is Joan volop aan het werk voor Standby thuiszorg. Lees hier over haar ervaringen.

Het gesprek met Joan is begonnen met de vraag waarom zij in de zorg is gaan werken en zeker als zzp’er. Joan heeft namelijk tot 10 jaar geleden nooit iets met de zorg te maken gehad. Joan vertelde dat zij werkzaam was bij een bank en dat haar plek daar niet 100% zeker was. “Ik ben daarom gaan zoeken naar iets voor erbij. Ik ging toen aan de slag bij het SOC om op te passen op dementerenden.”

In wat voor zorgvragen kom je Joan vooral tegen?

Momenteel werkt Joan eigenlijk alleen nog maar in 24 uurs zorgen. “Het is niet erg om ver te rijden met de auto, want je werkt 24 uur achter elkaar.” Joan heeft altijd een passie gehad voor dementiezorg, zeker in de eerste jaren van haar zorgleven. Het is alleen wel een ziektebeeld wat erg veel van je vraagt. Af en toe is het ook fijn om wat variatie te hebben in cliënten.

Waarom doe je dit werk nog steeds?

“Ik blijf graag bezig. Je zult mij niet snel zien stilzitten en dat zou ik ook absoluut niet willen. Als ik straks dit werk niet meer zou kunnen doen dan ga ik misschien wel zittend koken voor dementerenden.” Joan wil zich niet perse binden aan de zorg voor dementerenden, maar vindt het wel een fascinerend vakgebied. Het is juist ook mooi dat ze nu dit vak kan doen, omdat het iets anders is dan zij haar hele leven al gedaan heeft. “Het is fascinerend om te zien hoe mensen veranderen, maar ook heel triest.”

Wat is er allemaal veranderd in die jaren dat Joan bij Standby thuiszorg rondloopt?

Er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Iedereen die de afgelopen jaren bij Standby betrokken is geweest zal dat zeggen, zo ook Joan van der Zee. Er zijn vestigingen bij gekomen en het kantoor heeft veel meer medewerkers. “Het is mooi om te zien dat nog steeds dezelfde persoon aan het roer staat. Het zijn mensen die uit de zorg komen en dat merk je aan alles. Ze hebben een zorghart dus ze weten wat goed is voor zorgverlener en cliënt.”

Waarom werkt Joan alleen nog maar via Standby thuiszorg?

Er zijn verschillende redenen waarom Joan momenteel alleen nog maar werkt via Standby thuiszorg. Ze geeft aan dat het vooral heel fijn is dat de facturen voor je worden gemaakt en dat je met het nieuwe systeem van Standby Zorg iedere maand structureel uitbetaald krijgt. Verder vertelde ze ook over het gemak van het krijgen van werk. “Toen ik nog zelf op zoek ging naar klanten was ik weken bezig met het binnenhalen van een zorgvraag. Soms was ik 4 weken bezig om een klant binnen te halen en kon ik er uiteindelijk maar 1 week werken. Bij Standby geef ik aan dat ik wil werken en vaak kan ik dan al heel snel in een zorg meegenomen worden.”

Het is mooi om de verhalen van zorgverleners te horen en te delen. Heeft dit artikel jou overtuigd om jezelf in te schrijven bij Standby thuiszorg? Dat kan! Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe zorgverleners. Je kunt je aanmelden via onderstaande knop.

MELD JE AAN!

placeholder_200x200