Zorgverzekering 2019 check

Top 3 zorgverzekeringen volgens Standby thuiszorg

Het is weer bijna zover. Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent naast feestdagen en veel tijd met familie en vrienden ook dat we allemaal moeten beslissen welke zorgverzekering we gaan kiezen. Vanaf 12 november dit jaar zijn de premies voor 2019 bekend gemaakt, dus het onderzoeken kan gaan beginnen.

Wanneer iemand ouder wordt, betekent dit helaas in veel gevallen ook dat de kans op een grotere zorgbehoefte toeneemt. Dan wordt het dus ook steeds belangrijker om goede zorg op een makkelijke manier te kunnen regelen. Helaas stappen ouderen niet zo snel meer over van zorgverzekeraar, maar vaak is het toch aan te raden om eens kritisch te kijken naar de mogelijkheden die er zijn binnen uw huidige zorgverzekering. Denk bijvoorbeeld aan wat een zorgverzekeraar doet bij plotselinge hoge zorgkosten of een onverwachte ziekte, zoals plotselinge diagnose van kanker, een hersenbloeding of een hartinfarct. Standby thuiszorg heeft een overzicht gemaakt waar u op moet letten bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2019. Wat zijn de beste partijen? Wat zijn de gevaren wanneer u een verkeerde zorgverzekering kiest? En waar moet u verder nog allemaal rekening mee houden?

 

Wat is het gevaar als u kiest voor een verkeerde zorgverzekeraar?

welke-zorgverzekeraar

Hier ziet u een overzicht van een aantal zorgverzekeraars die wij hebben uitgelicht op basis van onze ervaring als zorgbemiddelingskantoor. Wanneer we kijken naar de dienstverlening die wij aanbieden met Standby thuiszorg zien we dat de partijen VGZ, CZ en FBTO het meest meewerkend en meedenkend zijn als het gaat om het financieren van on-gecontracteerde zorg. Partijen als Zilveren Kruis, Menzis en Anderzorg zijn daarentegen helemaal niet meewerkend. Terugblikkend op afgelopen jaar hebben talloze zorgbehoevenden, niet de juiste zorg ontvangen omdat zij bij deze zorgverzekeraars waren aangesloten. Denk aan spoedopnames en niet thuis kunnen sterven.

Het gevaar wat u loopt wanneer u een verkeerde zorgverzekeraar kiest, is dat u niet gebruik kan maken van de zorg die u voor uzelf of uw ouders zou willen. Zouden uw ouders zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen met langere, aaneengesloten zorgmomenten? Hier kan de reguliere thuiszorg vaak niet aan voldoen, omdat zij georiënteerd zijn op korte intensieve zorgmomenten. Grote kans dat u om deze reden op zoek gaat naar een alternatief en uitkomt bij Standby thuiszorg. Aangesloten zijn bij een meedenkende zorgverzekeraar, zal bij deze behoefte een erg goede aanvulling zijn.

Overzicht_zorgverzekeraars

Hoe zit het met de verschillende zorgverzekeraars in Nederland?

In Nederland hebben we tal van verschillende zorgverzekeraars. We hebben de bekende partijen als VGZ, CZ en FBTO, maar we hebben ook een zorgverzekering van de Hema of van de gemeente Rotterdam. Doordat er zoveel partijen zijn, wordt het voor u alleen maar moeilijker om een keuze te maken. Wat goed is om te weten is dat veel zorgverzekeraars onder dezelfde noemer vallen. Zoals u hierboven in het schema ziet, heeft u bijvoorbeeld zorgverzekeraar Achmea. Onder Achmea vallen ook de zorgverzekeraars FBTO, Zilveren kruis en Interpolis. Dit betekent echter niet dat deze zorgverzekeringen eenzelfde inhoud hebben. Bijvoorbeeld Achmea stond in onze top 3 van beste zorgverzekeraars, maar Zilveren kruis valt onder Achmea en zit in de top 3 slechtste zorgverzekeringen.

Aanvullende pakketten en verschillende polissen

Iets wat bij veel mensen al bekend is, zijn de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraar. Zo kunt u bijvoorbeeld extra fysiotherapie aan uw standaardpolis toevoegen of een vergoeding van uw tandartskosten. Het is goed om te kijken naar de verschillende opties die een zorgverzekeraar biedt voor de aanvullende pakketten.

Naast de aanvullende pakketten heeft u ook nog verschillende polis opties bij een zorgverzekeraar. Dit zijn de 3 meest voorkomende:

 • restitutiepolis
 • naturapolis
 • budgetpolis

Hieronder een kort overzicht van de verschillende mogelijkheden per polis.

Overzicht_van_polissen

Wat is het advies van Standby thuiszorg?

Het is natuurlijk lastig aan te geven welke zorgverzekering het beste bij u past en voor welke u dus aan het einde van het jaar moet kiezen. Het verschilt per situatie en is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Wel kunnen we aangeven op welke punten u moet letten, zodat de zorgverzekering goed aansluit bij de dienstverlening van Standby thuiszorg.

 • Kies voor één van de top 3 partijen
  CZ, VGZ en FBTO zijn de partijen waar wij het beste contact mee hebben. Dit zijn ook de partijen die er om bekend staan het meest meewerkend te zijn met zorgaanbieders en zorgvragers (dus jijzelf). Ze komen zelf actief met ideeën om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.
 • Blijf uit de buurt van budgetpolissen
  De mogelijkheden met een budgetpolis zijn erg beperkt. U heeft weinig opties qua zorgaanbieders en de vergoedingen zijn lager waardoor je dus minder opties/vrijheid hebt voor jouw zorg.
 • Kies voor een restitutiepolis
  Met deze polis heeft u veel meer vrijheid in hoe en waar u uw zorg geregeld wilt hebben. De toegevoegde waarde staat niet in verhouding tot die paar euro extra per maand. De budgetten die u ervoor terug krijgt wanneer u zelf uw zorgverlener kiest, liggen vele malen hoger. De keuze voor een restitutiepolis is nog belangrijker dan de keuze van de zorgverzekeraar.
 • Zoek hulp bij het kiezen van uw zorgverzekering
  Bij Standby thuiszorg volgen wij de veranderingen in de wereld van zorgverzekeraars op de voet. We werken met zorgverzekeraars samen en proberen altijd het beste te bereiken voor onze cliënten. Zelfs als u tevreden bent met uw huidige zorgverzekeraar, kijken wij graag nog even met u mee. Bel ons dan en wij geven u het juiste advies.

We hopen dat u iets heeft gehad aan bovenstaand artikel. Nogmaals, als u hulp nodig heeft neem dan snel contact op met Standby thuiszorg. Bel naar 0411 688 399 en wij helpen u bij het vinden van de juiste zorgverzekering in 2019. Ook kunt u een mailtje sturen naar info@standbythuiszorg.nl.

placeholder_200x200